KARPET….HAHA…

Hai…macam mana cuti kawan2 seperjuangan???

Aku macam biasa..bangun, mandi…pergi buat keje2 yang aku suka nak buat…kemas rumah..hehe…arini aku basuh karpet..seronok basuh karpet..main2 air..tapi yang tak bestnya…adik aku yang kecik sekali ni pun nak ekot basuh karpet..hai..bile ade die..macam2lah jadi…yang sabun bersepah lah..apelah…kalu ade die,kecoh satu umah..

Tapi bile dier takde,senyaplah pulak…kesian jugak kadang2..tapi kadang2 geram..oh adik…hai..bile lah nak beso..adik aku yang no2 lagi tak dapat diselamatkan…tido..tido..dan tido..tapi aku pun suka tido jugak..hehehe…aperpun,bile dah siap sume keje,tak tau nak buat aper..any idea???

Comments (3)

SMS…HANDPHONE…CALL…

Zaman sekarang ni…handphone dah macam satu kemestian…boleh dikira kan berapa ramai orang y takde handphone…tapi,handphone ni sebenarnya untuk apa??pada awalnya,hanya untuk komunikasi antara org y jauh..tapi skarang,handphone dah boleh amek gambo..dengar lagu..internet..macam2 lagi..pokoknya..tetap sbg alat komunikasi dan maklumat…cerita pasal handphone,aku pun ade handphone..aku saying handphone aku..tapi kadang2..handphone boleh buat aku sedih..tak tau kenape…haha..sebenarnya,aku ni dikira sbg orang y tengah dilamun cinta…tapi InsyaAllah aku masih ikut landasan yang Allah dah tetapkan..Cuma kadang2 y buat aku leka ialah handphone..aku suka nak SMS…call tu jarang lah…bila SMS, sebenarnya makin lama dah takde cerita nak dibualkan..tapi tetap juga nak SMS…aku pun tak faham kenape ngan aku..kadang2,bile si dia tak SMS aku…mulelah aku fikir macam2..sedih kononnya…macam dia tak ingat kat aku..padahal aku tau tak semestinya tak SMS tu tak ingat aku..haha…tapi bila tak SMS sgt ni…aku jadi rindu lah…bile rindu,macam sedihla kan…hehe…hai…macam2 penangan handphone…ade susah..takde pun susah..tapi baiklah ade kan…guna sebaiknya…pasni tak taulah macam mana..kene kurangkan SMS  ni…tapi harap2 hatiku sentiasa tenang..rindukan Allah…jgn banyak buat perkara lagha…

Leave a Comment

ALAHAI CINTA…

Hari ni tak tau kenaper..rase something wrong jer…memang macam ni ke…kenape org lelaki ni susah kite nak faham ape yang die nak…bila tengok pasangan suami isteri yang hidup bercerai berai,rase takut sangat nak kawin..tapi bila tengok pasangan suami isteri yang hidup bahagia hingga ke akhirnya, rasa macam teringin sangat nak kawin…hahaha…apelah…belaja tak abes lagi,sebok nak kawin…tapi, ramai jugak kawan2 yang belaja tapi dah kawin..tapi, biarlah kan…kita kan merancang..Allah lebih tau ape yang terbaik untuk hambaNya…semoga jodoh yang Allah perlihatkan pada aku sekarang berkekalan…aku harap, pihak sebelah sana pun berdoa sama macam aku…hehehe….orang sane….harap2 sihat dan ingat kita selalu…huhu….

Comments (2)

HUHU…SEDIH…

Assalamualaikum semua….
hari ni sedih sikit…sebena tak taulah kenapa..sajer je nak sedih…kat umah ni kenape jadi lain ek..kalau dekat hostel rase mcm rajin je..bile kat umah malas je…kesian jugak kat mak..dapat anak malas macam ni..padahal dalam hati teringin sangat nak jadi anak solehah..tapi macam2…asal mak suruh je..rasa malas terus datang…mak memanglah tak marah..tapi sikit2 rasa bersalah sendiri..tapi nak buat macam mana…dah lepas pun..ape yang mak suruh,mak dah buat sendiri..sebab kalau tunggu anak die ni buat,berejam baru nak buat…saje2 malas atau pun ade keje lain yang nak buat dulu…kenape jadi mcm ni ek..ish2…berubahlah…

Comments (3)

MAJLIS YASIN

Assalamualaikum….
jumpa lagi kawan-kawan…
today,my house ada majlis Yasin….huhu…pnat sgt2…
maklumlah..mak kite ni org yang suke bersedekah..Alhamdulillah…
mcm2 yang nak dibuat…time tulis ni,tetamu baru nak datang…
kejap lagi bacaan Yasin akan dimulakan…
harap2 lah Allah murahkan rezeki kami sekeluarga…
semoga majlis hari ini diberkati Allah…

sesiapa yang rasa lapang, datanglah rumah malam ni…makan2..hehehe….

alamat: 121 Jalan Songket,
             Taman Anjaria,
             81000 Kulai,
             Johor….

Comments (1)

BLOG IS MY WORLD

– SEKARANG DAH TAU BLOG2….SERONOK JGK ADA BLOG EK….

-HEHEHE…SERONOK RASE CUTI2 DAPAT TULIS2 KAT BLOG…

-SAPE ADA BLOG,BLEHLAH MASUK KAT BLOG NI…KOMEN2 LAH KAT BLOG NI…KESIAN BLOG NI..

-ACTUALLY, BLOG NI DIBINA UNTUK CCTS SEM 2 TU…

-TAPI, BILE DAH ADA BLOG NI…RASE NAK TERUS GUNE JE BLOG NI UNTUK KEMUDAHAN…

-OK…PLEASE LEAVE A COMMENTS IF YOU FREE…

Leave a Comment